TAALPUNT STEDE BROEC: STADSPLEIN
Ben je nieuw in Nederland, val je onder de oude inburgeringswet (2015-2021) en wil je je Nederlands verbeteren? Beter leren rekenen of handiger worden met de computer? Of lijkt het je leuk om vrijwilligerswerk te doen, of mee te doen met een activiteit zodat je meer in contact komt met anderen? Kom dan naar ‘t Stadsplein en je wordt geholpen bij het vinden van aanbod dat bij jou past.

Taalhuis organiseert in opdracht van de zeven gemeenten van West-Friesland de Taalpunten samen met taalaanbieders en maatschappelijke organisaties uit de regio. De Taalpunten hebben als doel het taalniveau van de nieuwe Nederlanders te verbeteren. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van taalmaatjes kun je als nieuwe Nederlander oefenen met het spreken van de Nederlandse taal. Meer mensen ontmoeten? Dat kan door te gaan sporten bij een sportvereniging, een leuke hobby te vinden, of als vrijwilliger te gaan werken bij een maatschappelijke organisatie. De wens van de nieuwe Nederlander staat hierbij altijd centraal: Wat wil je leren, waarom en wat heb je nodig?

Taalpunten in West-Friesland

De Taalpunten zijn ingericht bij partners in het werkveld verspreid over de zeven gemeenten van West-Friesland. Deze week zijn de eerste vier taalpunten geopend:

  • Taalpunt Stede Broec, locatie ‘t Stadsplein/Ons Stede Broec, Hoofdstraat 17 Hoogkarspel
  • Taalpunt Hoorn, locatie Stichting Netwerk, Maelsonstraat12 Hoorn
  • Taalpunt Opmeer, locatie Wijksteunpunt De Lindehof, Graaf Willemstraat 27 Hoogwoud
  • Taalpunt Enkhuizen, locatie MEE & de Wering, Harpstraat 24 Enkhuizen

Met straks in iedere gemeente een fysiek Taalpunt is er altijd een locatie in de eigen omgeving waar nieuwe Nederlanders gemakkelijk kunnen binnenlopen en waar kennis is van (taal)aanbod in de buurt. De Taalpunten zijn onderdeel van de pilot ‘Taalboost’ van de zeven gemeenten van West-Friesland.