Over ons

Over ons

‘t Stadsplein is een sociaal-cultureel centrum aan de Hoofdstraat in Stede Broec. Het sociaal-cultureel centrum functioneert onder stichting Ons Stede Broec. De dagelijks leiding en organisatie van het ‘t Stadsplein is in handen van het team van medewerkers, Ellen de Wit, Willy Pronk-Hoekman en Désirée Vegter.

‘t Stadsplein richt zich op het bieden van culturele en sociale activiteiten voor alle bewoners van Stede Broec en omgeving. Vanuit het buurthuis organiseren we cursussen, activiteiten, workshops, internationale uitwisselingen, themadagen en speciale evenementen. Ons sociaal cultureel centrum draait vooral ook door de enorme inzet van ongeveer 85 vrijwilligers met verschillende taken en verantwoordelijkheden, en tientallen stagiaires. Via het menu kunt u gedetailleerde informatie vinden

In sociaal-cultureel centrum ‘t Stadsplein werken de organisatie en een team van vrijwilligers samen aan een breed en interessant aanbod voor onze bezoekers. Bij het opzetten en uitvoeren van alle activiteiten wordt regelmatig van freelance cursusleiders en vakdocenten gebruik gemaakt. We scheppen mogelijkheden voor kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen – kortom alle mensen ongeacht hun achtergrond of leefsituatie- om zichzelf te ontplooien, of samen met anderen iets leuks en leerzaams te doen. Onze insteek is om ons aanbod laagdrempelig te houden en aan te passen aan de behoefte die er bestaat. Kom eens langs om een kijkje te nemen in ‘t Stadsplein zelf of via de website.

Onze openingstijden:

‘t Stadsplein is van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur geopend. 

Tijdens de zomervakantie geldt er een zomerrooster: van 13 juli t/m 19 augustus 2021 is ‘t Stadsplein op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur geopend.

Vanaf 23 augustus 2021 worden de vaste activiteiten hervat en vanaf half september ook workshops en cursussen. Er is elke dag wel iets te doen. Voor informatie over de tijden van de verschillende activiteiten en cursussen en andere projecten in ons programma kunt u kijken op de kalender of u kunt aan de balie terecht.

Als er activiteiten of cursussen zijn, dan is de bar ook open voor bezoekers. In het hele gebouw geldt een wettelijk vastgesteld rookverbod en tot 14.00 uur ’s middags wordt er geen alcohol geschonken.

Volg je ons al op social media?