Sociaal-cultureel centrum

 

Werken en Stage

‘t Stadsplein is een sociaal-cultureel centrum in het multifunctionele centrum Het Postkantoor aan de Hoofdstraat in Stede Broec en is onderdeel van Ons Stede Broec. Vanaf 1 januari 2010 is het bestuur van ‘t Stadsplein, toen nog Buurthuis Princensluis, samen gegaan met de besturen van het cultureel jongerencentrum Inventas in Grootebroek en stichting Maatschappelijke Dienstverlening Stede Broec. Gezamenlijk vormen deze organisaties Ons Stede Broec. Een lokale organisatie met een breed aanbod op het gebied van cultuur, welzijn en sociale en maatschappelijke dienstverlening.

‘t Stadsplein biedt stageplaatsen voor Maatschappelijke stage en stage op MBO niveau.

Maatschappelijke stages

Assisteren tijdens workshops

’t Stadsplein biedt elke week een aantal workshops aan en organiseren activiteiten voor de inwoners. We kunnen jou daarbij goed gebruiken. Helpen met klaarzetten en coördineren van de activiteiten, assisteren tijdens workshops en de dag afsluiten.
2 stagiaires per 3 maanden.

Organiseren AllesKidz

AllesKidz zijn alle activiteiten die voor kinderen uit Stede Broec georganiseerd worden. Wij zoeken hulp bij het bedenken, organiseren en begeleiden van deze activiteiten.

  • AllesKidz activiteiten in de schoolvakanties
  • Nationale Buitenspeeldag, één keer per jaar

Groepje gezocht

In de herfstvakantie start de eerste activiteit van het seizoen. In deze vakantieweek verzinnen we een leuke en uitdagende thema waar de kinderen enthousiast van worden. Ze kunnen dan in het kluslokaal lekker hun gang gaan.

’t Stadsplein zoekt een groepje van vier maatschappelijke stagiaires die deze week wil organiseren! Dit houdt in dat je samen met een begeleider kinderen helpt met knutselen, tekenen en dingen maken. Je zet ook de spullen klaar en ruimt het op.

Assisteren rommelmarkt

Elke maand wordt er op zaterdagmorgen de rommelmarkt van ’t Stadsplein georganiseerd. Mensen kunnen op de markt allerlei dingetjes en datjes kopen. Dit is al jaren een drukbezochte activiteit en we kunnen een paar extra handen goed gebruiken voor het draaien van de markt. Het opzetten van de kramen, het verwelkomen van mensen en begeleiden naar hun plek, verzorgen koffie en thee en na afloop samen met je begeleider de zaak afsluiten.
2 stagiaires per 3 maanden.

Beroepsstages

Zowel Mbo’ers als Hbo’ers kunnen goed terecht bij ’t Stadsplein. Voor de studenten liggen er continu interessante en uitdagende opdrachten klaar.

MBO-studenten

PR-plan opzetten en uitvoeren
Organiseren culturele activiteiten
Vrijwilligersbijeenkomsten
Publiciteit
Begeleiding maatschappelijke stagiaires
Concurrentie- en doelgroepanalyse

HBO-studenten

Beleidsstukken bekritiseren en herschrijven
Draaiboek maken van activiteiten
Begeleiding maatschappelijke stagiaires + vrijwilligers
Nieuw activiteitenaanbod opzetten

Neem contact op

Heb je een vraag over de bovengenoemde stages? Vul onderstaand contactformulier in, wij streven ernaar je binnen 24 uur te antwoorden. Voor actuele tijden of informatie over activiteiten kun je de activiteitenkalender raadplegen.
    Let op: wij gebruiken jouw gegevens om jouw vraag goed te kunnen beantwoorden. Met het verzenden van dit formulier ga je hiermee akkoord.